Σελίδες

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

''ΤΡΟΪΚΟΣ'' ΠΟΛΕΜΟΣ


                                                                                                                
   Τις τελευταίες ημέρες ,είναι γεγονός, πως το οικονομικό έλλειμμα της χώρας μας έδωσε τη θέση του στο πολιτικό έλλειμμα, το οποίο είναι –τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά- κατά πολύ μεγαλύτερο από το πρώτο. Αμφιβάλλω αν έχει γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα τις κατάστασης όχι μόνο από την κυβέρνηση, η οποία έχει την αίσθηση ότι το συνεχώς αυξανόμενο έλλειμμα είναι διαχειρίσιμο, αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας είκοσι ολόκληρους μήνες ένα σεμινάριο ''σοσιαλιστικής'' πολιτικής, διατυμπανίζει ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αποτελεί μονόδρομο, καθώς στην αντίθετη περίπτωση η χρεοκοπία και κατά συνέπεια η πτώχευση της χώρας βρίσκεται ante portas. Τα βλακώδη και αήθη διλλήματα του τύπου ''σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα'', ''αλλάζουμε ή βουλιάζουμε'', ''μεσοπρόθεσμο ή πτώχευση'', χαρακτηρίζονται από υπερχειλίζοντα λαϊκισμό και προσιδιάζουν σε ''μαύρες'' εποχές για τον πολιτικό πολιτισμό της Ελλάδος, όπως η περίοδος 1981-89 και 1993-96. 
   Δυστυχώς, το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα της χώρας μας θεμελιώθηκε επάνω σε σκωληκόβρωτα θεμέλια και για το λόγο αυτό είναι ετοιμόρροπο με κάθε κλυδωνισμό. Εν έτη 2011 αναβιώνει ο εσωκομματικός τραμπουκισμός. Πραγματικά, αναρωτιέμαι αν οι κατακαημένοι (γιατί για λύπηση είναι πλέον) βουλευτές λειτουργούν ως δράστες ή θύματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ανεξάρτητος πλέον, μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής κ. Κουρουμπλής. Ποιο ήταν το παράπτωμά του; Το ότι τόλμησε να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Οι κομματικοί αρχηγοί πλέον στήνουν κομματικές λαιμητόμους για να παραδειγματιστούν οι αντιρρησίες και να πειθαρχήσουν στην κομματική γραμμή οι υπόλοιποι, εκμηδενίζοντας και υπονομεύοντας έτσι την πολιτική βούληση και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των βουλευτών τους. 
   Υπάρχουν ,βέβαια, και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν καθόλου άποψη περί του θέματος και δηλώνουν στο ζήτημα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου απλώς παρών ή καλύτερα ''παρούσα'', θέση-τακτική παρόμοια με αυτή του ''δεν γνωρίζω δεν απαντώ'', στα πλαίσια της διενέργειας δημοσκοπήσεων. Τί ακριβώς δεν γνωρίζεις κυρία Ντόρα μου; Διότι όταν ψήφιζες υπέρ του μνημονίου γνώριζες και μάλιστα πολύ καλά. Να σου πω εγώ τι ξέρω κα πρόεδρε του ''ΔΥΣΗ'' και όχι ΔΗ.ΣΥ… φοβάσαι -ειδικά μετά την αποχώρηση του κ. Κιλτίδη- ότι το κομματικό σου παρα-μόρφωμα δεν πρόκειται να πλησιάσει ποτέ το άπιαστο μεν, πολυπόθητο δε 3%. Οπότε η τακτική του ''λευκού'' σε διατηρεί στα ίδια χαμηλά ποσοστά, χωρίς να κινδυνεύεις να πέσεις ακόμα πιο κάτω, ψηφίζοντας υπέρ ή κατά.
   Όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι το μοναδικό κόμμα εντός της ελληνικής Βουλής που έχει οργανωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση ΑΛΛΑ …..δεν μας το ανακοινώνει (το Ζάππειο 2 σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σοβαρό πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς αποτέλεσε προϊόν δουλειάς του ποδαριού). Προφανώς δεν μας το γνωστοποιεί, για να μην το ιδιοποιηθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όταν όμως ανέβει το κόμμα του κ. Σαμαρά στην εξουσία (θέμα χρόνου είναι), δυστυχώς το πρόγραμμα δε θα είναι υλοποιήσιμο, καθώς θα μας διαβεβαιώνουν ότι η απερχόμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της καμένη γη και θα πρέπει να καταστρωθεί νέο σχέδιο. Και πάλι θα τρέξουμε στους αξιολάτρευτους εταίρους, για τους οποίους είμαστε οι πιο συνεπείς πελάτες. Σοβαρευτείτε όλοι σας (κι εμείς φυσικά με τη σειρά μας. Έχετε μετατρέψει τη Βουλή των Ελλήνων σε έλος όπου κοάζουν ,αδιαλείπτως, 300 φυσιγναθοειδή.
   Και αναρωτιέμαι ,πράγματι, για ποιόν λόγο να σηκώσω εγώ το βάρος των δικών σας λαθών; Το χρωστάω στην αμάθεια, την οκνηρία και το βόλεμά σας; Στο λιανό και το χοντρό έντερό σας, που βρίθει ακαθαρσιών από αυτά που ,ως σαβουρώματα, έχετε καταβροχθίσει εις βάρος του ελληνικού λαού; Κάποιοι παχυμουλαράτοι διατυμπανίζουν ότι τα ''φάγαμε μαζί''. Μια λιπομέτρηση , ωστόσο, θα αποδείκνυε το άκρως αντίθετο...

  Αλέξανδρος Χαρατσής
     φοιτητής Νομικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου